Uudised

Calvados Trophy 2019

Calvados Trophy 2019

6. veebruaril 2019 algusega kell 16:00 toimub Cafe Amigos

Calvados Trophy Eesti 2019

 

  1. aastal toimub Calvados Nouvelle Vogue International Trophies juba 23. korda!

Igal aastal kutsuvad calvadose tootjad võistlejaid looma ja disainima oma kokteili teemal, mis on seotud Normandia kultuuri ja pärandiga.

  1. aastal korraldab Normandia teist järjestikust aastat ülemaailmse rahufoorumi World Peace Forum ja kutsub samas kõiki tähistama D-day 75. aastapäeva. See on suurepärane võimalus tähistada sellist tohutut väärtust nagu VABADUS ja ennekõike RAHU.

RAHU… On monument. On mõtteviis. See on tasakaal. Ühtekuuluvus ja harmoonia.

RAHU, milline maagiline teema, universaalne väärtus ja igapäevane pühendumus…

… ja teema, mida seekordsed võistlejad peavad avastama ja tunnetama, loomaks uudse ja samas väärtusi hindava calvadose-põhise kokteili.

Retseptis peab olema vähemalt ÜKS eestimaine mittealkohoolne koostisosa!

 

Võistlejatel on aega 2-3 minutit, et vastata, kuidas tema looming eeltoodud küsimusele vastab.

Võistlejad valmistavad kokteili – before dinner, after dinner või long drink, mille
– koostises ei tohi olla üle 7 cl alkoholi
– kokteili kogumaht võib olla Long Dringi korral 12-15 cl, millest Calvadosi peab olema vähemalt 3 cl ning before või after dinner joogi korral 7-9 cl, millest Calvadosi peab olema vähemalt 3 cl.

Keelatud on kasutada Calvados-i kõrval teisi põhialkohole (Vodka, Rum, Gin, Cognac jne)
– koostises tohib olla kuni 6 koostisosa (sh siirupid, suhkrud, tilgutatavad lisandid jm)
– koostisesse kuuluvad puuviljad loetakse üheks koostisosaks

– kuumad koostisosad on keelatud

 

Omavalmistatud koostisosad ei ole lubatud!

 

Lubatud on ainult söödavad kaunistused, mis on kinnitatud klaasi külge. Eraldiseisvad (klaasist eraldi paiknevad) kaunistused ei ole lubatud.

 

Klaasid ja muud töövahendid ning kokteilis kasutatavad koostisosad, välja arvatud Calvados, võtab võistleja ise kaasa.

 

NB! kokteilis kasutatava calvadose tõmbab võistleja võistluslaua taga vahetult enne võistlema asumist loosiga! Võistlusel on kasutusel 4 erinevat sorti calvadost, seega ärge keskenduge võistluskokteili valmistamisel liigselt ühele sordile 🙂

Iga võistleja valmistab 4 kokteili, milleks on aega 5 minutit.

Kokteile hindab tehnika- ja maitsežürii.

AJAKAVA:

 
Võistluste algus 6. veebruaril kell 16.00, kogunemine kell 15.00-15:30

Registreerumist ootame hiljemalt 29. jaanuariks aadressil president@barman.ee

 

Retsept saada palun hiljemalt 4. veebruariks eelmärgitud e-aadressile.

VÕISTLUSE VÕITJA osaleb  25. märtsil 2019  Calvados Nouvelle Vogue Trophies finaalvõistlusel Caen’is Prantsusmaal.

 

Ka Prantsusmaal tuleb presenteerida oma kokteili 2-3 minuti jooksul selgitades, miks on valmistatud just selline jook ja kuidas on see etteantud teemast inspireeritud.

Lisaks sõidab Prantsusmaale võistlema ka PARIM kuni 23-aastane (kaasa arvatud) NOORVÕISTLEJA.

Noorvõistleja peab koos Prantsusmaa noorvõistlejatega tegema kirjaliku teooriatesti!!

Test puudutab Calvadoseid, selle valmistamist ning calvadosest valmistatavaid kokteile.

Noorvõistleja peab Prantsusmaa võistluste ajaks olema EBA liige

 

TASTING FORM

TechnicalScoringSheet

 

Ootame rohket osavõttu,

                                                             

Lugupidamisega,

EBA juhatus